C.O.M. Tours 2011

Afdrukken
Publicatiedatum Geschreven door H. Jansen

Op vrijdag 28 januari om 7.15 uur zijn we aan de reis richting Tours begonnen (Dirk en Corine Vermeulen, Elly en Henk Jansen) Na een voorspoedige reis met de nodige koffie stops kwamen we 0m 16.00 uur bij ons hotel midden in de stad Tours aan. Het hotel was gelegen op loop afstand van het prachtige centrum van Tours en op 1500 meter afstand van de tentoonstelling dus voor beide partijen zeer gunstig. Nadat we ingesheckt waren en onze koffers uitgepakt hadden zijn we de stad gaan verkennen.

 

Deze was overspoeld met vogelliefhebbers en al snel kwamen we de eerste bekende tegen. Na het eten zijn we een eindje rond gaan stappen en kwamen we enkele vogelvrienden uit Womelgem tegen die lekker zaten te eten Werenfried Verswijfel en Francois Vos.

Zaterdag morgen zijn de dames naar de stad gegaan waar veel mode winkels waren en het gezellig winkelen was. Ze troffen het het was uitverkoop.

DE SHOW

Dirk en ik waren om 9:30 uur in de verkoophal van het tentoonstellingsgebouw waar al honderden vogelliefhebbers zich hadden verzameld om te kijken of ze hun vogelbestand nog konden aanvullen. Wij waren ook naarstig op zoek naar een paar voor ons geschikte vogels, maar helaas zat er niets voor ons bij. Telkens als we iets hadden gevonden was het formaat niet naar onze zin. Dit was ook de conclusie van Werenfried Verswijvel die ook op zoek was naar een geschikte vogel.

Dan maar vogels kijken in de tentoonstellingshal waar we eerst op zoek gingen naar een catalogus. Helaas was de medewerker pauzeren en pas om 13.00 uur terug. Voor vervanging had men niet gezorgd dus een hele hoop ontevreden mensen. We hebben toen maar zonder catalogus de eerste vogels bekeken. Er zaten pracht exemplaren bij, maar ook een hoop vogels die het predicaat showvogel beslist niet haalde.

Rood intensief met witte pennen

Isabel wit

Zwart wit

Geel ivoor schimmel

Zwart wit Jaspis

Zwart rood kobalt mozaïek type 2

Zwart geel Schimmel

Zwart rood kobalt intensief

Isabel geel intensief

Agaat wit

Bruin wit kobalt

Pheao geel

Zwart Onyx wit

Rood ivoor schimmel

Zwart geel kobalt intensief

Agaat opaal rood mozaiek type 2

Na de kanaries nog snel de andere vogels bekeken waaronder de vogels van onze clubgenoten Wim van Vugt en Esmee Tausch.

Bruine zebravink Wim van Vugt Goud stam en Brons enkeling

Grijze Zebravink Wim van Vugt Goud Stam

Grijze Zebravink Wim van Vugt

Baardmannetje Wim van Vugt Goud Stam

Wim behaalde drie maal Goud, resp. met een stam Grijze Zebravinken, stam Bruine Zebravinken en een Stam Baardmannetjes. Zilver haalde hij met een witte zebravink en Brons met een Bruine Zebravink . Esmee viel jammer genoeg niet in de prijzen met haar Zebravinken maar scoorde toch een goed resultaat met 90, 89 en 87 punten.

Europese Pestvogel

Haakbek

Kruisbek

Vlaamse Gaai

Frater

Sijsje

Groenling

Baardmannetje Wim van Vugt

Bonte Boertje (Senegalpapagaai)

Na met een aantal bekenden nog nagepraat te hebben en een paar stands met bekende leveranciers bezocht te hebben zijn we weer naar ons hotel gegaan. Hier waren onze vrouwen na een middag stappen ook weer gearriveerd. Vol trots lieten zij hun nieuwe aanwinsten zien, waar wij met lege handen stonden. We zijn wel enkele contacten rijker geworden om volgend jaar het vogelbestand mogelijk uit te breidden. 's Avonds nog lekker nagenoten in de stad en na een paar wijntjes op de kamer ons bed opgezocht waarna we op zondagmorgen weer naar huis zijn gegaan. We hebben een prachtige show gezien wat vogels betreft maar het was wel op zijn Frans georganiseerd. Zo was er weinig gelegenheid om te eten rond het tentoonstelling gebeuren en met name het verkoop gedeelte was erg rommelig. Maar de stad Tours met zijn oude kern maakte veel goed.

Henk Jansen, voorzitter

Edelzanger Facebook Edelzanger YouTube

04-26-19. Vogelvereniging De Edelzanger. Best online poker sites - .