Home

24-09-2023
Inschrijving Europashow 23 geopend en is verlengd tot donderdag 12 oktober

Inschrijven volgens het vraagprogramma van de NBvV zie site www.nbvv.nl  Regisstrieren Sie sich Gemäß dem NBvV-Nachfrageprogramm, siehe Website www.nbvv.nl (tentoonstelling)

Lees meer
02-08-2023
Europashow 2023 Entente Européenne

Inschrijven vogels voor de show - register birds for the show: Inschrijven volgens het vraagprogramma van de N.B.v.V.  -  Register according the demand program of the N.B.v.V. Go to the N.B.v.V. webste and click on dwonload, than op tentoonstelling - vraagprogramma. www.nbvv.nl  

Lees meer
04-07-2023
Regelement Europashow en inschrijven

Hier vind u de reglementen, inschrijfformulier en de hoofdgroepen volgens de EE. Inschrijven volgens het vraagprogramma van de N.B.v.V. 

Lees meer
17-01-2023
Pronkveer 2023

   Internationale vogelshow - International Birdshow    Vogelvereniging “ De Edelzanger” Drunen Nederland        Party centrum Remise , Grotestraat 267 Drunen Als bestuur nodigen wij u graag uit om deel te aan het Europees kampioenschap voor vogels. Dit kampioenschap wordt gehouden auspiciën van de Entente Europèenne d’ Aviculture et de Cuniculture EE  van 3 tot en met 5 november 2023. Zie bijlage ïn "Pronkveer          EE – Vogelmeisterschaft- Euroshow 2023 Als Vorstand möchten wir Sie herzlich zur Teilnahme an der Vogel – Europameisterschaft vom 3. Bis 5 November einladen, sie Anhänge in "Pronkveer" 

Lees meer
17-01-2023
Shama Chai 2023 tijdens Pronkveer.

                              Shama Chai On Saturday 4 nov. a singing competition with Shama Thrushes - Op zaterdag 4 november een zangwedstrijd met Shama lijsters. 14.00 uur  

Lees meer
17-01-2023
Agenda 2023

10 januari Jaarvergadering 07 februari Lezing 07 maart ledenbijeenkomst 04 april Lezing /ledenbijeenkomst 02 mei Ledenbijeenkomst/ activiteit 05 september Ledenbijeenkomst 03 oktober voorbereiding TT / vogelbespreking 02 november tot en met 05 internationale Tentoonstelling Pronkveer met EK voor Vogels 07 december Ledenbijeenkomst

Lees meer
17-01-2023
Nederlands Kampioenschap een succes voor onze leden

De van 12 tot en met 14 januari gehouden Nederlandse kampioenschappen in Zwolle waren voor drie van onze leden zeer succesvol. Jos van Wezel 2x zilver met zijn Ino grasparkieten groen sl en Rowdy van Son 1x goud, 2x zilver met de Zebravinken moesten hun meerdere erkennen in Erwin Dieterich 2x goud, zilver en brons de grote winnaar met Catharina parkieten. Erwin was tijdens deze tentoonstelling ook succesvol bij de speciaal club Catharinaparkieten die hem in de Ijselhallen alle lof toe bedeelde als overall winnaar van hun club. Wij zijn ook trots op onze leden en hun prestaties, mannen van harte gefeliciteerd...

Lees meer
06-10-2022
Pronkveer 2023

Beste vogelliefhebbers en natuurliefhebbers,   Namens het bestuur van de vogelvereniging De Edelzanger Drunen nodigen wij u graag uit om deel te nemen of een bezoek  te brengen aan onze internationale vogelshow “Pronkveer” welke gehouden wordt op 3 tot en met 5  november 2023 in Partycentrum Remise Grotestraat 267 te Drunen. Inschrijven volgens vraagprogramma NBvV.    Openingstijden  vrijdag 3 november 20.00 uur tot 22.00 uur, zaterdag 4 november 12.00 uur 20.00 uur, zondag 5 november  10.00 uur tot 16.00 uur.  Toegang is gratis. De inschrijving voor deelname aan de show sluit op zondag 9 oktober 22.00 uur. Na inschrijvingen uiterlijk maandag 10 oktober 11.00 uur. Voor meer...

Lees meer
02-06-2022
Pronkveer 2022
Pronkveer 2022

    De reglementen en het inschrijfformulier voor Pronkveer 2022 zijn nu beschikbaar. Hoofdprijs algemeen klassement: 3 gangen diner, overnachting met ontbijt voor 2 personen (exclusief drankjes) Midden in het natuurgebied de Drunense en Loonse duinen !!!!

Lees meer
04-04-2022
Nieuw Nestkasten en insectenproject voor De Edelzanger

Binnenkort wordt aan de Guldenberg in Helvoirt een nieuw nestkasten en insectenproject ingericht door vogelvereniging De Edelzanger. In samenwerking met hoofdsponsor Software Society wordt rondom Brasserie Het Verlangen een begin gemaakt van een grootschalig nestkastenproject. De kasten worden zo opgehangen dat die voor de bezoekers van Het Verlangen en wandelaars van af de wandelpaden te zien zijn en zo de educatieve waarde verhogen van het mooie natuurgebied. Onder het motto van:                                  "Als je echt van de natuur houdt, zul je schoonheid overal vinden"        ...

Lees meer


Agenda

De agenda is weer vernieuwd. KLIK HIER!


Vogelvereniging De Edelzanger, voor elke liefhebber uit de gemeente Heusden of daarbuiten.
"Voor eenieder wat wils; van beginnende liefhebber tot gevorderde, van volière tot grote kweker"
Vogelvereniging "De Edelzanger" is op 14 december 1964 opgericht en werkt dus momenteel aan het jubileum ter ere van het 50-jarig bestaan. De vereniging is in die 50 jaar uitgegroeid tot een van de grootste vogelverenigingen van de omgeving. Een toonaangevende vereniging waar inmiddels een groot aantal vogelliefhebbers zich thuis voelt. Lid zijn inwoners van Drunen, de gemeente Heusden, maar ook van ver daarbuiten.
Door het enthousiasme van de leden voor hun hobby zijn er door diverse leden bijzondere resultaten behaald. Wat resulteerde in regio, district, nationaal en wereldkampioenschappen op de grote shows. Deze resultaten komen niet vanzelf; door selectief te kweken en jaren lang kennis opdoen zijn deze resultaten bereikt. Ook zijn enkele bijzondere kweekresultaten behaald, met vogels welke lastig te kweken zijn.
Deze resultaten zijn niet onopgemerkt gebleven en vogelvereniging "De Edelzanger" is een begrip geworden in de vogelliefhebberij.
De vereniging is aangesloten bij de Nederlandse Bond van Vogelliefhebbers en telt ongeveer honderd leden, waaronder ook een aantal jeugdleden.
De vereniging stelt zich ten doel om de vogelliefhebberij in de breedste vorm uit te dragen door het houden van ledenavonden, lezingen, tentoonstellingen en het voorlichten van de beginnende en gevorderde vogelliefhebbers. Belangrijk hier in is het instant houden van en het stimuleren tot kweken van bepaalde vogelsoorten zodat aan illegale handel of vangst een einde komt.
Jaarlijks in november vindt de tentoonstelling Pronkveer plaats waar allerlei vogels van diverse pluimage te bewonderen zijn. In combinatie met Pronkveer wordt de Shama Chai (zangwedstrijd voor Schamalijsters) georganiseerd. Naast deze activiteiten organiseert vogelvereniging "De Edelzanger" regelmatig vogel- natuur wandelingen, fietstochten, feestavonden en bezoeken aan tentoonstelling en vogelparken. Inmiddels is er ook begonnen aan een nestkastenproject op het Groenewoud in Drunen, om hier de vogels wat meer broedgelegenheden te geven.
Wij nodigen u dan ook graag uit om op een van onze bijeenkomsten om kennis te maken en van gedachten te wisselen.

 

 

De reglementen en het inschrijfformulier voor Pronkveer 2022 zijn nu beschikbaar.

Hoofdprijs algemeen klassement: 3 gangen diner, overnachting met ontbijt voor 2 personen (exclusief drankjes)

Midden in het natuurgebied de Drunense en Loonse duinen !!!!

02-21-24. Vogelvereniging De Edelzanger. Best online poker sites - .